Lees hier de eerste blog van Annet Boekelman-Wilhelmannet boekelman

_____________________________________________________________________________________

Hallo allemaal,

We willen graag gebruik maken van meerdere communicatiekanalen om jullie te informeren en mee te nemen in ons gezamenlijke traject RVS. Vandaag een blog over

De medewerker van de toekomstige organisatie,

Deze week mocht ik een bijeenkomst van de werkgroep medewerker, vrijwilliger en cultuur bijwonen. Mooi was het om te zien hoe de medewerkers van de drie organisaties al samen op weg zijn. Een vraag die naar voren kwam was hoe ziet de toekomstige medewerker eruit en wat vindt deze belangrijk?

Maar hoe ziet die medewerker er dan uit? Dat er steeds meer technologie verweven wordt in de functies binnen en buiten de zorg staat voor mij niet meer ter discussie. Vanaf 2020 heeft elke burger, dus ook onze bewoners en cliënten een PGO, een persoonlijke gezondheidsomgeving. Hierin maakt hij of zij zelf de keuze wie zijn gezondheidsgegevens kan en mag zien. Tandarts, wijkverpleegkundige, huisarts, apotheek, specialist etc. Dat maakt dat het per persoon kan verschillen wat we wel of niet weten van iemand. En met die gegevens moet een medewerker aan de slag. Sommige zaken weten we dan opeens niet meer, of kunnen we niet zomaar raadplegen. Dat zal best even wennen zijn! Ook zullen hulpmiddelen als medicijndispensers, videoconsults en apparaatjes om je te helpen herinneren aan afspraken, pillen innemen of een ommetje te maken veel meer gemeengoed zijn. Die techniek is er al, maar we gebruiken deze maar sporadisch in ons werk!

Toch weer terug naar die medewerker. Het is best lastig om daar een antwoord op te geven. Goede opleidingsmogelijkheden, een goede balans tussen werk en privé, invloed op het rooster, toegankelijkheid van informatie en in kunnen loggen waar je wilt komt zo bij mij op. En natuurlijk vooral leuk werk en fijne collega’s. Of we allemaal nog een contract willen met een werkgever is even de vraag. We zien de groep zzp-ers steeds groter worden, vooral omdat de invloed op waar, wanneer en hoeveel je werkt dan groter is. Dat legt bij ons de uitdaging ook neer het zo aantrekkelijk te maken binnen die nieuwe organisatie dat men er graag deel van uit wilt maken. En daar is de werkgroep hard mee bezig!

Goed was ook te zien hoe belangrijk de vrijwilliger is in onze organisaties. De hand en spandiensten die zij verrichten geeft veel lucht op de werkvloer. Fijn dat zij meegenomen worden in dit traject.

Er is nog zoveel meer te vertellen over waar we allemaal mee bezig zijn. Mij geeft het veel energie en werkplezier. Hebben jullie de vlog van John en Mireille ook gezien? 

Tot de volgende keer,

Vriendelijke groet, Annet Boekelman-Wilhelm Raad van Bestuur Volckaert.

Reacties (0)

Reactieformulier

500 Resterende tekens