Intensieve samenwerking

Mensen kunnen bij de drie zorgorganisaties rekenen op goede zorg dichtbij huis. Om deze kwalitatieve zorg ook in de toekomst te kunnen blijven bieden, hebben de raden van bestuur en de raden van toezicht van De Riethorst Stromenland, Schakelring en Volckaert de ambitie uitgesproken om te komen tot een fusie. Deze ambitie is vastgelegd in een intentieovereenkomst.

Samen sterker

De drie zorgorganisaties willen de zorg en het zorgaanbod nóg beter laten aansluiten op de toenemende en complexere zorgvragen. Mireille de Wee, bestuurder van De Riethorst Stromenland: ’Door samen op te trekken zijn we daar in de toekomst beter toe in staat. Zo kunnen we kwalitatief goede zorg blijven leveren en blijven aansluiten op de wens van de cliënt, ook in onze regio’s tussen de steden Breda, Gorinchem, Den Bosch en Tilburg.’ Mensen hoeven voor zorg hun vertrouwde omgeving niet te verlaten. De zorgorganisaties krijgen door een fusie meer expertise in huis en een breder aanbod aan zorgproducten. Het streven is om mensen bij elke zorgvraag te kunnen helpen.

Wanneer de zorgorganisaties samen verder gaan, ontstaat er een krachtige organisatie. Door krachten te bundelen in de zorg en een aantrekkelijke werkgever te zijn, hopen de bestuurders in de toekomst voldoende en gekwalificeerd personeel te kunnen blijven aantrekken en te behouden voor de zorgsector.

Samenwerking voortzetten

De afgelopen jaren werkten de drie organisaties al in meerdere projecten met elkaar samen. John Moolenschot is bestuurder bij Schakelring: ‘Door samen te gaan, kunnen onze organisaties nóg betere zorg aanbieden aan inwoners uit de regio, die in de dunner bevolkte delen van Noord-Brabant wonen. Daarnaast kunnen we de krachten bundelen bij belangrijke zaken, denk aan innovatie en technologische ontwikkelingen.’ Zowel De Riethorst Stromenland als Volckaert en Schakelring zijn sterk lokaal verankerd. Ook na een fusie blijven zij lokaal actief. Daar ligt namelijk hun kracht. De cliënt wil graag zorg dichtbij. Bestuurder van Volckaert Annet Boekelman vult aan: ‘Wij willen graag benadrukken dat in dit samenwerkingsplan iedere locatie zijn eigenheid blijft behouden. Voor zowel de cliënt, de medewerker als voor de vrijwilliger verandert dat niet. Daar voelen mensen zich prettig bij en dat is waar zij voor gaan.’

Vergelijkbare missie en visie

De drie zorgorganisaties zijn gelijkwaardig aan elkaar. De Riethorst Stromenland, Volckaert en Schakelring zijn alle drie financieel gezond met een vergelijkbare missie en visie. De kwaliteit van de zorg, de cliënttevredenheid, de grootte van de organisaties en het aantal cliënten en aantal medewerkers/vrijwilligers komen nauw met elkaar overeen. Dat is een mooie basis voor een verdergaande samenwerking.

Positief advies intentieovereenkomst

De ondernemingsraden en de cliënten-/klantenraden van De Riethorst Stromenland, Volckaert en Schakelring hebben een positief advies uitgebracht over het voornemen tot vergaande samenwerking tussen de drie zorgorganisaties.

De Riethorst Stromenland, Volckaert en Schakelring maakten in juli bekend de mogelijkheid van een fusie te gaan onderzoeken. In de daaropvolgende maanden hebben de cliënten/klantenraden en ondernemingsraden van de drie organisaties zich verdiept in de intentieovereenkomst. De cliënten/klantenraden en ondernemingsraden zijn allemaal positief in hun advies over het voornemen te fuseren.

Op maandag 8 oktober is een formele intentieovereenkomst ondertekend door de drie bestuurders van De Riethorst Stromenland, Volckaert en Schakelring en de raden van toezicht.

Reacties (2)

Petra Kuijpers
Goed om samen verder te gaan .Kwaliteiten te delen en hierdoor de vooruitgang in de nieuwe technische ontwikkelingen bij elkaar te brengen en natuurlijk zorgvuldig te implementeren .
Ik ben wel benieuwd hoe je het grote te kort aan kwalitatieve zorgverleners verbeterd. Alleen uitstraling van grote organisatie en specialisme lijkt me niet genoeg.

Annet Boekelman
Ha Petra, goed om je reactie te lezen. Ik kijk regelmatig op deze site, maar heb m nog niet eerder gezien. Het zal zeker een uitdaging blijven om medewerkers aan ons te binden. Dat lukt ons het best als we met elkaar een organisatie bouwen waarin medewerkers zich thuis voelen, zich gehoord en gezien voelen en uitgedaagd om hun talenten te gebruiken. Afgelopen zaterdag bij de open dag in de week van de zorg word ik warm van de enthousiaste verhalen van medewerkers bij belangstellende n.! Groet

Reactieformulier

500 Resterende tekens